БНРснимка:  sofia-agk.comОт днес част от улица Съборна“ в центъра на София става

...
БНРснимка:  sofia-agk.comОт днес част от улица Съборна“ в центъра на София става
Коментари Харесай

От днес част от улица Съборна е пешеходна зона

БНР

фотография:  sofia-agk.com

От през днешния ден част от  улица „ Съборна “  в центъра на София става пешеходна зона. Решение за това беше взето от Столичния общински съвет на 25 юни.

Ще бъде неразрешено придвижването на моторни транспортни средства и паркирането в сектора от площад „ Св. Неделя ” до улица „ Цар Калоян ” и от улица „ Леге ” до улица „ Княз Александър I ”. Променя се и организацията на придвижване в сектора от улица „ Цар Калоян ” до улица „ Леге ”.

Премахва се перпендикулярното паркиране до северния тротоар. Ще бъдат обособени места за паралелно паркиране около южния тротоар. Движението на коли ще бъде еднопосочно, в една лента - от улица „ Леге ” към улица „ Цар Калоян ”.

Три прави от улици в историческия център на София ще се трансфорат в пешеходни зони  от петък до неделя  през лятото.
Това са:
улица „ Шишман “  от улица „ Граф Игнатиев “ до улица „ Юрий Венелин “.
улица „ Сан Стефано “  от бул. „ Цариградско шосе “ до бул. „ Янко Сакъзов “.
улица „ Ангел Кънчев “  от улица „ Уилям Гладстон “ до площад „ Гарибалди “.

Това е пилотен план на самодейността „ Зелени улици “ и е част от поредната политика на Столичната община за повече място за хората в града, по-чист въздух и цялостна грижа за околната среда, съобразена с новите действителности, наложени от Covid-19.

Проектът планува обособяването на пешеходни зони от петък в 19:30 часа до 18 часа в неделя за периода  от 17 юли до 22 септември.

Заварените паркирани коли ще бъдат премествани от Центъра за градска подвижност в непосредствена непосредственост. Живущите на тези улици, които имат стикер за паркиране в зоната, ще бъдат авансово известени.Улиците ще се почистват в допълнение и ще се мият всяка събота вечер. Избраните сектори от улиците имат връзка сред паркове, пешеходни зони и градски градини, наоколо са до спирки на градския превоз.

Свободна пешеходна зона от петък до неделя ще има през месец  август  по  бул. „ Цар Освободител “  в сектора от „ Раковски “ до „ Дондуков “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР